Oklamal záujemcov o naftu.Prichytený pri krádeži.V autoškole jazdil napriek zákazu.

16.12.2009 Celý región

Oklamal záujemcov o naftu: Humenský policajný vyšetrovateľ vzniesol včera obvinenie pre prečin podvodu 41 ročnému mužovi z obce Slančík, okr. Košice-okolie.
Obvinený muž 3.12.2009 vylákal na humenskej autobusovej stanici od istého Sninčana 1 200. - €. Predstavil sa mu ako zamestnanec SAD s tým, že mu zabezpečí lacnú motorovú naftu. Po tom, čo muž skúpou nafty súhlasil a dal mu aj peniaze, odišiel obvinený zo stanice iným východom, žiadnu naftu nedodal a peniaze prehral na hracích automatoch.
O niekoľko dní neskôr, 8.12.2009, oslovil obvinený majiteľa jednej z humenských firiem s ponukou predaja motorovej nafty po 18, - Sk ( 0,59, -€ ) za jeden liter, pričom sa mu predstavil ako elektrikár pracujúci v SAD Humenné. Majiteľovi firmy povedal, že v SAD majú nadbytok nafty a že má údajne prísť kontrola a preto sa musia tejto nafty zbaviť, musel by však zobrať 2000 litrov motorovej nafty. Muž s návrhom obvineného súhlasil, ale povedal mu, že sa stretnú zhruba o hodinu, pretože potrebuje vybrať hotovosť z banky. Tak sa aj stalo a stretli sa pred areálom SAD, kde mu majiteľ firmy vyplatil 1 200. -€ a zároveň sa dohodli, že naftu privezie do mužovej firmy. To sa však už nestalo a peniaze obvinený prehral na hracích automatoch.
Na druhý deň, teda 9.12.2009, prišiel obvinený do obci Stakčín (okr. Snina), kde oslovil majiteľa jednej z miestnych firiem. Predstavil sa mu ako vodič autobusu SAD a ponúkol mu na predaj motorovú naftu po 23, - Sk (0,76, -€) za liter. Spolu nasadli do auta a prišli pred areál SAD v Humennom s tým, že spolu pôjdu do pokladne, kde majiteľ firmy uhradí dohodnutú sumu a následne si prevezme naftu. Pred areálom mu ale obvinený povedal, že bude lepšie, keď mu dá hotovosť a on, keďže sa osobne pozná s pracovníčkou pokladne to rýchlo vybaví aby ho počkal vonku. Tak sa aj stalo, avšak obvinený s hotovosťou 1 330. -€ odišiel iným vchodom z areálu SAD Humenné a peniaze opäť prehral na hracích automatoch.
Policajti páchateľa v krátkom čase vypátrali, zadržali a obvinili. Zároveň bol umiestnený do cely policajného zaistenia a vyšetrovateľ spracoval podnetom na podanie návrhu na jeho vzatie do väzby. ytený pri kHumenský policajný vyšetrovateľ vzniesol včera obvinenie pre

Prichytený pri krádeži
Z prečinu krádeže obvinili včera levočskí policajti 48 ročného muža z Levíc.
Počas včerajšieho dopoludnia vošiel obvinený do jednej z predajne textilu a obuvi na Námestí Majstra Pavla v Levoči. Z vešiakov zvesil tri trička a chcel odísť bez zaplatenia. Zadržala ho však predavačka, ktorá následne privolala políciu. Obdobného konania sa obvinený dopustil 14.10.2009 v jednom z obchodov v Leviciach, za čo bol riešený blokovou pokutou. Polícia muža stíha na slobode.

V autoškole jazdil napriek zákazu.
Bardejovskí policajti obvinili včera z prečinu marenia výkonu úradného rozhodnutia 32 ročného muža z Bardejova.
Obvinenému Bardejovčanovi uložil Okresný dopravný inšpektorát v Bardejove 28.11.2008 rozhodnutím o priestupku trest zákazu činnosti viesť motorové vozidlá všetkého druhu po dobu 12 mesiacov. Aj napriek tomuto zákazu jazdil obvinený v jednej z bardejovských autoškôl počas novembra 2009 po miestnych komunikáciách v meste Bardejov a to pri vykonávaní výcvikového kurzu na skupinu B. Pri uvedenom skutku nevznikla žiadna škoda, nebolo zistené zranenie a ani požitie alkoholu.
 

Vyberte región